Home

Achtergrond 139 x bekeken

Werkgroep eist uitbreiding van beschermd gebied

De natuurbeschermingswet moet op een groter gebied van toepassing worden.

Met dit standpunt reageert werkgroep Behoud de Peel op de uitspraak van de Raad van State (RvS) van vorige week in een zaak van een varkenshouder in de gemeente Venray.

De varkenshouder mag zijn bedrijf uitbreiden omdat hij voldoet aan de IPPC-richtlijn. In een verklaring schrijft de werkgroep het schandalig te vinden dat de provincies niet zelf actiever zijn als het om de naleving van de Natuurbeschermingswet gaat.

In haar uitspraak verwijst de RvS ook expliciet naar onder meer de Natuurbeschermingswet, de meststoffenwet en het stelsel van dierrechten dat er voor zorgt dat er voldoende waarborgen zijn voor de natuurbescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.