Home

Achtergrond 173 x bekeken 3 reacties

Week 12: NOP-richtprijs stijgt sterk

De NOP-richtprijs laat op vrijdag 20 maart 2009 over de hele linie stijgingen zien, waarbij de bruine scharreleieren eruit springen met een gemiddelde plus van bijna 10,5%.

PPE-marktbericht:
Het beeld op de markt van eieren zou deze week op twee manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Enerzijds is de interesse van de retailers en industrie zeker niet slecht, maar gezien de tijd van het jaar met de naderende Pasen, kwalificeren een aantal pakstations de vraag soms toch ook nog wel als bescheiden.

De industrie vraagt zoals aangegeven wel naar eieren, waarbij de volumes op een hoger niveau liggen, maar men doet dat wel voor stabiele prijzen. De prijzen van de eieren in de kleinverpakking levering retail lopen wel op en dat geldt uiteraard vooral voor scharreleieren.

Het aanbod is wat wisselend, waarbij de kwalificatie “krapte” de boventoon voert. Dit geldt vooral voor biologische eieren en vrije uitloopeieren en in iets mindere mate voor scharrel en kooieieren. Deze beide laatste soorten zijn echter ook zeker niet extreem ruim beschikbaar.

Op de Duitse markt is het beeld ook wat wisselend. De vraag van de retail ligt op een heel behoorlijk niveau, echter de industrie houdt zich steeds meer op de vlakte. De wat opgelopen prijzen van de afgelopen periode zijn er de oorzaak van, dat men het hoognodige aankoopt.

Gunstige uitzondering hierop vormen de ververijen, want dit marktsegment is in Duitsland nog redelijk goed in beeld. De prijzen van de kooieieren zitten nog steeds in de lift, althans dat gold zeker voor het begin van deze week.

Het aanbod van scharrel en vrije uitloopeieren is op de Duitse markt ook niet extreem groot, maar vooral biologische eieren zouden volgens Duitse marktdeskundigen zeer beperkt beschikbaar zijn. Ook het aanbod van kooieieren oogt tamelijk krap.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  ja en wat moeten wij hier nu weer mee

 • no-profile-image

  Kippeboertje

  Toch een leuk stukje van iemand uit groep 8, of niet dan!

 • no-profile-image

  kaar

  Wij gaan gewoon wachten tot morgen als de prijzen wederom gaan stijgen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.