Home

Achtergrond 173 x bekeken 5 reacties

Waterschap zegt melkveehouders de wacht aan

Het waterschap Reest en Wieden gaat samen met de gemeentes binnen het beheergebied gerichte controles uitvoeren op illegale melklozingen.

Dit heeft het waterschap vandaag bekend gemaakt. Wanneer een overtreder hierop wordt betrapt, zal zondermeer een proces-verbaal worden opgemaakt. De veroorzaakte kosten op de betreffende rioolwaterzuiveringinstallatie worden vervolgens op de 'lozer' verhaald.

Rioolwaterzuiveringen kunnen door illegale melklozingen in de problemen komen. De voorgaande jaren is het een aantal keer voorgekomen dat tegen het eind van het quotumjaar (eind maart) melk geloosd werd op het riool. Het lozen van grote hoeveelheden melk op het riool is verboden.

De hoeveelheid zuurstofbindende stoffen in melk is zo groot dat de beluchting van de zuivering het niet aan kan, waardoor het zuiveringsproces verstoord raakt. Gevolg is dat er grote hoeveelheden ongezuiverd afvalwater op het oppervlaktewater worden geloosd. Om het zuiveringsproces weer op gang te krijgen moet het waterschap extra kosten maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Erwin

  Het is inderdaad moeilijk, en ik zeg niet de oplossing aan te dragen.. Ging mij om imago, in de put is al beter als in het riool..

 • no-profile-image

  henk

  de meeste boeren hebben een melkwacht

 • no-profile-image

  Erwin

  Wel eens gehoord van collega's die het (fragiele)imago van de branche schaden?

  Ik ben van mening dat je je moet schamen voor zo'n uitlating. Probeer je melk op een ander wijze kwijt te raken..

 • no-profile-image

  Veehouder

  Hoeveel is een grote hoeveelheid melk? Zou een kleine hoeveelheid melk lozen dan wel mogen? Zo ja, hoeveel is dat dan maximaal?

 • no-profile-image

  Veehouder

  Erwin het gaat mij om het principe van lozen van melk. Namelijk in hoe verre staat een waterschap lozen van melk toe. Je kunt altijd wel wat vinden. Wat dacht je van melk in de put om vervolgens met mest uit te rijden, is dat dan geen melk lozen? Kom maar op met je oplossing.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.