Home

Achtergrond 224 x bekeken

WSPA blij met Europese steun voor dierenwelzijn

De Europese ministers van Landbouw willen dat de Verenigde Naties een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn aannemen.

Minister Gerda Verburg en haar collega's steunen het initiatief waarmee dierenwelzijnsorganisatie WSPA, de World Society for the Protection of Animals, wereldwijd een einde wil maken aan dierenleed.

WSPA meldt vandaag blij te zijn met de bijval van de 27 Europese landbouwministers. Een grote stap, aldus Sandra Cnossen-Albers, directeur WSPA Nederland. "Met de verklaring heeft de EU dierenwelzijn erkend als een onderwerp van wereldwijd belang naast zaken als klimaatverandering, armoedebestrijding, voedselvoorziening en gezondheid.''

Verburg gaf begin februari al haar steun aan deze actie. Eerder deden ministers van onder meer Zweden, Noorwegen, Tanzania, Brazilië en Colombia dat ook reeds. WSPA vergaarde ruim 1,9 miljoen steunbetuigingen voor dit initiatief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.