Home

Achtergrond 185 x bekeken

Voor een keer geen verlichting op Vlaamse snelweg

Zaterdagavond en nacht blijft het voor een keer donker op de Vlaamse snelwegen.

Alleen op ringwegen en op- en afritten zal het licht wel branden. De Vlaamse regering steunt hiermee de Nacht van de Duisternis. Het doven van zoveel mogelijk lichten tussen 20.30 en 21.30 uur zaterdagavond is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF) en de Bond Beter Leefmilieu.

De verlichting op de Vlaamse snelwegen wordt normaal gesproken na middernacht gedoofd. Zaterdag blijft de verlichting eenmalig helemaal uit.

Elia, de beheerder van het Belgische stroomnet, vreest dat de oproep om de lichten een uur te doven, die in heel Europa is gedaan, leidt tot een grote stroomstoring.

"Als die oproep massaal wordt opgevolgd van Polen tot in Portugal en iedereen op hetzelfde moment opnieuw het licht aansteekt, dan is het net daar niet op voorzien'', aldus een woordvoerder van Elia vrijdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De Belgische netbeheerder heeft voor de zekerheid extra personeel opgeroepen. Het advies aan consumenten is om de lichten nog tien minuten of een uur langer uit te laten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.