Home

Achtergrond 204 x bekeken

Vis gaat zich thuisvoelen in rif haven Rotterdam

Mosselen, vissen en planten moeten zich meer gaan thuisvoelen in de Rotterdamse haven.

Daarom komen er onderwaterbossen, paalhula's (touwen om palen) en kunstmatige riffen. Touwen en bewerkte betonplaten verruwen de gladde glooiingen en steigers, zodat mosselen en anemonen zich beter kunnen hechten.

In eerste instantie pakt het Havenbedrijf Rotterdam alleen de Scheur- en Pistoolhaven aan. De proef moet uitwijzen of alle aanpassingen werken. Bioloog Peter Paalvast ziet het rooskleurig in. Rotterdam wordt de kraamkamer van de Noordzee, voorspelt hij. Hij is te spreken over de kwaliteit van het water. Dat de langneussteurgarnaal in de haven is gesignaleerd, is een goed teken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.