Home

Achtergrond 229 x bekeken

Verdenking kartelfraude Duitse suikerindustrie

De Duitse kartelautoriteiten verdenken de Duitse suikerindustrie van het overtreden van de kartelregels.

Het Bundeskartellamt heeft invallen gedaan bij drie suikerbedrijven en bij drie organisaties van suikerproducenten.

Dat meldt de Duitse Lebensmittel Zeitung. Aanleiding voor de invallen is een onderzoek dat de Bundeskartellamt onlangs hebben afgerond naar de overname van de suikerdivisie van het Deense Danisco door het Duitse suikerconcern Nordzucker. De conclusie van dat onderzoek was dat Nordzucker de suikerfabriek in het Duitse Anklam moest verkopen om te zorgen voor voldoende concurrentie op de Duitse suikermarkt.

Tijdens dat onderzoek kreeg de Bundeskartellamt de indruk dat de Duitse suikerindustrie illegale afspraken hebben gemaakt over prijzen, productiehoeveelheden en afzetgebieden. De drie organisaties van suikerproducenten worden er van verdacht dat ze deelnemen aan een marktinformatiesysteem.

De Duitse suikerproducent Südzucker is één van de verdachte bedrijven. Volgens een woordvoerder had het bezoek van de Bundeskartellamt vooral te maken met vragen over de hervorming van het Europese suikerbeleid. Het concern werkt mee met het onderzoek en verwacht niet dat het verder gevolgen heeft. Welke andere bedrijven en organisaties door de Bundeskartellamt zijn bezocht is niet bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.