Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

Verburg erkent late aanmelding Vamil-regeling

Het landbouwministerie heeft op 25 april 2008 een voorstel voor een nieuwe Vamil-regeling (afschrijving voor kassen en stallen) ter goedkeuring ingediend bij de Europese Commissie.

Dat antwoordt minister Gerda Verburg op vragen van de VVD. Eerste en Tweede Kamer stemden eind 2006 al in met het Vamil-voorstel om kassen en stallen te kunnen afschrijven tot de restwaarde. LNV voorzag destijds dat de maatregel strijdig zou kunnen zijn met EU-staatssteunregels, en dat die daarom in Brussel gemeld zou moeten worden. Waarom het ministerie daar vervolgens bijna anderhalf jaar mee wachtte, meldt Verburg niet.

Nederland vroeg de Commissie om de afschrijvingsregeling met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2007, in te mogen voeren. Dat staan EU-regels echter niet toe, met als gevolg dat het fiscale voordeel voor boeren en tuinders pas per 2009 weer inging.
Voor de jaren 2007 en 2008 was slechts een afschrijvingsbeperking mogelijk tot 50 procent van de WOZ-waarde.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    boeren zijn weer de pineut,door dit geneuzel

  • no-profile-image

    jan vogels

    Onbehoorlijk bestuur, aftreden die minister Verburg! Of de boeren die extra investeringen hebben gedaan schadeloos stellen! Weer een staaltje van onbetrouwbare overheid!

Of registreer je om te kunnen reageren.