Home

Achtergrond 185 x bekeken

Verburg corrigeert te lage uitbetaling vorstschade

De 46 fruittelers die een te lage vergoeding hebben ge­kregen voor vorstschade uit 2005 krijgen alsnog het bedrag waar zij recht op hebben.

Het gaat om zo’n 350.000 euro, schrijft landbouw­minister Gerda Verburg in een brief aan de Tweede Kamer.Uit controle is gebleken dat de uitbetaling van de tegemoetko­mingsregeling niet goed is verlo­pen. Hierdoor hebben sommige aanvragers te weinig geld ontvan­gen.

Het tegenovergestelde is ook gebeurd: 36 fruittelers kregen een te hoge vergoeding. Zij hoeven echter niets terug te betalen, zegt een woordvoerder van Verburg.Eind februari en begin maart 2005 werden vooral fruittelers in de Flevopolders getroffen door ernstige vorstschade. De schade, met name in de appel- en peren­teelt, liep volgens schattingen op tot meer dan 10 miljoen euro. Ver­burg heeft ruim 5,6 miljoen aan vergoedingen uitgekeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.