Home

Achtergrond 168 x bekeken

Van der Hoeven wil geld steken in getijdenenergie

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) is bereid projecten voor getijdenenergie te ondersteunen zolang ze nog geen geld opbrengen.

Dat zei ze donderdag in de Tweede Kamer. Vorig jaar zomer gaf ze al eens 280.000 euro subsidie, maar nu kan het gaan om miljoenen euro's. Ze gaat erover in overleg met de sector en heeft geld uit een innovatiepot achter de hand. Van der Hoeven heeft een project in Borssele in Zeeland op het oog en de getijdenturbine Tocardo bij de Afsluitdijk.

Bij dergelijke projecten haalt een turbine elektriciteit uit stromend water. De proeven moeten aantonen of de energieopwekking op grotere schaal mogelijk is. Onderzoekers bekijken bijvoorbeeld nog of de installaties bestand zijn tegen zout water en stormen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.