Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Vakantieboekingen veel later'

Bijna 80 procent van de Nederlanders weet het zeker: ook dit jaar gaan ze op vakantie.

Alleen ligt het moment van boeken steeds dichter bij het moment van vertrek. Daardoor is de kans groter dat de favoriete plekjes zijn volgeboekt, meldde maandag de Algemene Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

Reisorganisaties hebben door de economische recessie krapper accommodaties ingekocht. Maar ook luchtvaartmaatschappijen hebben hun capaciteit teruggeschroefd. Uit recent onderzoek komt naar voren dat ondanks de economische teruggang de boekingen toch langzaam aantrekken. Voor augustus zijn er zelfs al 16 procent meer boekingen gedaan dan vorig jaar om deze tijd, zegt de ANVR.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.