Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Unilever en Delhaize leggen ruzie bij

Het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern Unilever en de Belgische supermarktketen Delhaize hebben hun ruzie bijgelegd.

De afgelopen weken steggelden de twee over aankoopvoorwaarden en assortiment. Vandaag kondigden Unilever en Delhaize aan een akkoord te hebben bereikt. "Het betreft een evenwichtig akkoord dat een positieve uitkomst betekent voor beide partijen en voor de consument'', aldus de concerns in een gezamenlijke verklaring.

Wat het akkoord precies behelst, is niet duidelijk. Woordvoerders van Delhaize en Unilever wilden inhoudelijk niet reageren. De jaarlijkse onderhandelingen tussen Unilever en Delhaize liepen begin vorige maand vast. Delhaize deed producten van Unilever in de ban omdat het de opgelegde prijsverhogingen te gortig vond. De Belgen wilden ook niet voldoen aan de wens van Unilever om een volledig assortiment van Unileverproducten te voeren.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Superboertje

  Ja, het boertje Unilever wordt geringeloord door Delhaize supermarkt.
  Nu nog wachten tot Unilever zover is uitgeknepen, dat ze het door hebben dat de winsten in de supermarkten worden gemaakt. En niet in de toelevering en de primaire sectoren.
  Wij boeren en tuinders zijn al wijzer. Wij ervaren dat al heel lang. Unilever niet. Nee, die reageren nu pas, omdat de bonussen van de topmanagers onder druk zijn gekomen. En dat kan natuurlijk pijn doen in de portemonnee.
  Maar die pijn kennen de primaire producenten al jaaaaaaren.
  Het vervolg hierop is de overname door Unilever van...... supermarkten? We zullen zien wat gaat volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.