Home

Achtergrond 232 x bekeken 2 reacties

Tuinder zet WKK vaker stil

Tuinders zetten de WKK vaker stil, nu de stroom goedkoop is.

Door belichtende telers wordt minder teruggeleverd, en niet-belichtende telers kopen in op de APX. Volgens energiedeskundigen moeten telers daarmee echter oppassen omdat structurele stilstand leidt tot hogere toegerekende kosten voor rente en afschrijving. De tuinder denkt vaak met het stilzetten van de WKK juist kosten te besparen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leen

  Betekent dit dan toch dat die hele belichte glasgroenteteelt maar een dekmantel is? Het gaat alleen maar om geld verdienden aan leveren van stroom.
  Nu maar hopen dat het zo blijft, scheelt een hoop licht-overlast voor omwonenden en de producten zijn ook niet je dat.

 • no-profile-image

  Henk

  Leen, belichten is een dekmantel voor wat? Tuinders belichten omdat de consument ook gezonde tomaten wil eten in de winter. Dat tuinders de wkk vaker uitzetten en stroom van het net kopen om te belichten, komt omdat de stroomprijzen zo goedkoop zijn. Er wordt dus niet minder belicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.