Home

Achtergrond 144 x bekeken

Toeslag voor ouders met studerend kind

Alle alleenstaande ouders in de bijstand houden recht op een toeslag van 250 euro per maand als hun thuiswonende jongste kind achttien wordt en gaat studeren, schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.

De bijstandsuitkering gaat dan automatisch omlaag. Klijnsma gaat wettelijk regelen dat gemeenten ouders in deze situatie altijd een toeslag geven van 20 procent van het minimumloon. Niet alle gemeenten doen dat, ondanks een gerechtelijke uitspraak.

Van kinderen met alleen studiefinanciering kan niet worden verwacht dat ze bijdragen aan de kosten van de huishouding, vindt Klijnsma. SP-Tweede-Kamerlid Sadet Karabulut diende hierover een motie in. Vervolgens bleek uit onderzoek dat 14 procent van de gemeenten de toeslag van 250 euro niet verstrekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.