Home

Achtergrond 619 x bekeken

TenneT alert bij klimaatactie WNF

Landelijk netbeheerder TenneT houdt zaterdag de elektriciteitsvoorziening extra in de gaten.

Het bedrijf doet dat omdat het Wereld Natuur Fonds (WNF) gevraagd heeft om tussen 20.30 uur en 21.30 apparaten die onnnodige energie gebruiken, uit te zetten. Daardoor kan de stroomvoorziening door grote schommelingen in gevaar komen.

Het WNF vraagt in een wereldwijde actie aandacht voor de klimaatverandering en wil dat vooral zaterdag iedereen bewust omgaat met energie. TenneT is alert omdat de vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht moet zijn. Bij mindere afname kan die balans verstoord raken.

TenneT kan gedurende de WNF-actie van zaterdag (Earth Hour) de energieproductie sneller laten toe- of afnemen. Bovendien houden de netbeheerders intensiever contact met elkaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.