Home

Achtergrond 165 x bekeken

Steun EU voor extra budget IMF

De ministers van Financiën van de EU staan achter een verdubbeling van het budget van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor hulp aan landen die te lijden hebben onder de economische crisis.

Het budget daarvoor zou moeten worden opgetrokken tot 500 miljard dollar (circa 391 miljard euro). Staatssecretaris Jan Kees de Jager heeft dat vandaag gezegd na EU-beraad in Brussel. De Jager heeft voorgesteld de EU-bijdrage aan het IMF met 100 miljoen dollar (ruim 78 miljoen euro) te verhogen.

Volgens De Jager moeten internationale organisaties als het IMF een grotere coördinerende rol gaan spelen bij het bestrijden van de financiële crisis. Om die rol te kunnen vervullen, hebben ze meer geld nodig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.