Home

Achtergrond 129 x bekeken

Sterkste daling Duitse export in 16 jaar

De Duitse export is in januari onder druk van de wereldwijde recessie het sterkst afgenomen in zestien jaar.

De uitvoer van Duitse goederen en diensten daalde met bijna 21 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Duitse federale bureau voor de statistiek.

Dat is de sterkste exportdaling sinds januari 1993, aldus het bureau. Ten opzichte van december nam de uitvoer met 4 procent af, de vierde maandelijkse daling op rij. De invoer naar Duitsland zakte in januari met 0,8 procent op maandbasis en met 12,9 procent op jaarbasis.

Het Duitse handelsoverschot kwam mede door de sterk gedaalde export uit op 8,3 miljard euro in januari. Dat is het laagste handelsoverschot sinds november 2001. Analisten gingen hier uit van 10 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.