Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Spruitentelers komen in mei met bundelingsplan

Spruitentelers die praten over bundeling hopen een plan voor horizontale samenwerking eind mei of juni voor te leggen aan collegatelers.

De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op onderzoek en promotiekansen. Dat zegt telersvoorman Piet Sonneveld.

Details over het plan wilde Sonneveld nog niet kwijt, maar aanbodbundeling in de vorm van een Associatie Producenten Organisatie (APO) is in deze fase nog niet aan de orde. ”Dit plan kan wel een aanzet zijn tot een APO.”

Hij hoopt tijdens de komende vergadering 80 tot 90 procent van de spruitentelers achter zich te scharen. ”Als de helft niet meewil, strandt het plan.” De komende tijd gaat een groep van zeven tot acht telers het plan uitwerken. Sonneveld heeft er een goed gevoel over.

Onderzoek en promotie

Het plan zal volgens Sonneveld in eerste instantie voorzien in onderzoek en promotie. ”We willen inzicht in waar ons product naar toe gaat, hoe we de kwaliteit in de winkelschappen kunnen verbeteren en hoe we herhalingsverkoop kunnen realiseren.”

Donderdagavond hebben spruitentelers gesproken over bundelingsplannen. Secretaris Kees Kuijenhoven van het Productschap Tuinbouw vertelde over de mogelijkheden van horizontale en verticale samenwerking. ”Dat was verhelderend. We moeten eerst goed tot elkaar komen voordat we te hoog grijpen”, aldus Sonneveld.

Eerder gaf bundelingsspecialist Thijs Jasperse advies aan de telers. ”Jasperse is vooralsnog niet in beeld; dat gaat over verkoop. We willen eerst zoveel mogelijk telers achter ons krijgen.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    kleipop

    Veel succes maar een beetje spruitenhandelaar teelt tegenwoordig gewoon zelf zonder telers. Voor de meeste telers geld eerst organiseeren dan paraciteeren en dan overlopen

Of registreer je om te kunnen reageren.