Home

Achtergrond 250 x bekeken 15 reacties

Slagers willen imagoverbetering vlees

De Koninklijke Slagersorganisatie wil een gezamenlijke aanpak van de Nederlandse vleessector om het imago van vlees te verbeteren.

De organisatie is hierover in gesprek met de Centrale Organisatie voor de Vleessector, zo meldt KNS. De reden dat de organisatie in het geweer komt is de vele negatieve publiciteit over de intensieve veehouderij en het slechte imago van vlees dat daardoor is ontstaan. De organisatie wil via gerichte campagnes komten tot een verbetering van de situatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman Schober

  Logischer wijs is de meerderheid op dit forum geen voorstander van een vegetarische leefwijze. Dat is ieders goede recht maar je moet wel de juiste argumenten gebruiken. Het is dus absolute onzin dat vegetariërs een chronisch vitamine B12 tekort zouden hebben. Alleen veganisten kunnen op termijn hier last van krijgen als ze geen aanvullende maatregelen nemen. Verder is het zo dat heel veel wetenschappers het er over eens zijn dat vanuit biologisch en medisch oogpunt een vegetarisch dieet voor de gezondheid van de mens de voorkeur verdient boven een vleeshoudend dieet. Vlees, laten we daar nou gewoon eerlijk over zijn, wordt niet gegeten omdat we het nodig hebben maar omdat we het lekker vinden. Nou is er niet veel op tegen om iets te eten omdat je het lekker vindt, maar wanneer dat tot gevolg heeft dat andere levende wezens daarvoor ernstig moeten lijden en in hun waardigheid en intgrititeit worden aangetast, wordt voor mij en veel anderen de grens van wat ethisch toelaatbaar is overschreden. Daarbij het is onmiskenbaar zo dat de westerse consument te veel (> 30%) dierlijke eiwitten tot zich neemt wat in veel gevallen leidt tot b.v. obesitas waaruit dan weer hart- en vaatziekten en kanker kunnen voortkomen. Het is niet voor niets dat juist deze aandoeningen in onze regio zoo veelvuldig voorkomen. Een drastische vermindering van de vleesproductie en -consumptie zal dan ook onvermijdelijk zijn. Niet alleen het onacceptabele dierenleed moet reden zijn tot minder vlees eten. Ook de gigantische bijdrage van de veeteelt aan de uitstoot van broeikasgassen en het veel te grote beslag dat de veeteelt legt op de landbouwgronden voor de verbouw van veevoer, maakt dat de veeteelt wereldwijd eigenlijk in zijn huidige vorm en omvang voornamelijk nadelen kent. Het is makkelijk om iedereen die de overconsumptie van vlees in onze wereld ter discussie stelt meteen voor gek te verklaren. Het zou beter zijn als er ook werd gekeken naar de feiten. En die feiten wijzen maar één richting uit: minder vlees. Dat betekent minder dierenleed, minder milieuvervuiling en een oplossing van het wereldvoedselprobleem. Veritas dura, sed veritas. (De waarheid is hard, maar het is de waarheid).

 • no-profile-image

  Frank William

  Vlees staat voor: dierenleed, moord, pijn, angst, ziekte, ongezondheid, groeihormonen, kankerverwekkend, draagt bij aan honger in de wereld, etc etc etc. Kortom, vlees is een en al ELLENDE. En dat willen deze mafkezen een beter imago geven....???? Het is wel duidelijk dat vlees ook de hersenen aantast.... Typisch geval van slagers-Creutzfeldt-Jakob.

 • no-profile-image

  J.H. van Ginkel

  Zelden zulk dom gezwets gelezen als van ene b4rt. Het is nog niet eens niveau kleuterschool. Ga eerst maar eens leren jochie hoe het allemaal werkt in de wereld. Dan zal je o.a. leren dat er ontbossing op grote schaal plaats vindt voor de soja-productie die de dieren in de westerse bio-industrie te eten krijgen. Vlees is oorzaak nr. 1 van de ontbossing en honger in de wereld, alleen maar omdat b4rtje en z'n vriendjes zo nodig vlees moeten eten. Het omzetten van plantaardig naar vlees is enorm inefficiënt . Er gaat ca. 70% aan energie, water en voedingsstoffen verloren. Door figuren zoals b4rt is het eens te meer duidelijk dat vlees de hersenen aantast. En niet zo een beetje ook.

 • no-profile-image

  B4rt

  Ach.. van Ginkel een paar generaties verder zijn we van het "echte" domme gezwets af!

  http://zwanger.blog.nl/onderzoek/2008/07/25/soja-tast-vruchtbaarheid-mannen-aan

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Wel vreemd dat het altijd dezelde soort reacties op komen, zoals van een frank william allias j.h van ginkel. Zelde IP adres waarschijnlijk.
  Ontbossing,hormonen,kankerverwekeng? v/d week stond er nog een bericht op de nieuwspagina, dat vegatariers, meer kans op kanker hadden.
  Ga je eens wat verder informeren, dat WD Of varkentje in nood.

 • no-profile-image

  agrier

  Ik las net op ziezo.biz een artikel over dat je blind kan worden van rood vlees.

  http://www.ziezo.biz/nl/25222685-%5BLink_page_HOME%5D.html?opage_id=25253997&location=14017816571318546,10102650,true,true

  Daar zullen de slagers toch niet echt blij mee zijn.

 • no-profile-image

  Boer

  Zolang vegetariers weigeren om voor zichzelf uit te zoeken hoe de vork in de steel zit en klakkeloos geloven wat er op de website staat van groeperingen zoals Wakker Dier, is dat soya fabeltje voorlopig de wereld nog niet uit. Berend je kon nog wel eens gelijk hebben. Hoe groter het gebrek aan B12 Hoe fanatieker en wantrouwender ze worden. En als in het hele lichaam geen B12 meer aanwezig is lijkt het er op dat die mensen helemaal niemand meer vertrouwen. De hele wereld bestaat uit leugenaars en de waarheid staat op de website van wakker dier. En Wakker dier heeft geen reden om de waarheid te verkondigen omdat dat leden kost.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Als al die slagers (en zij niet alleen), nu even Coen en Cindy Bosch verkiezen tot agrarisch ondernemer van het jaar, dan is het met dat imago al weer een heel stuk beter voor elkaar.
  Slagers stemt u maar!

 • no-profile-image

  J.H. van Ginkel

  Altijd weer zeer kenmerkend om die stereotype idiote opmerkingen der vlees-promotors annex domme boertjes/slagers/jagers etc. te mogen aanschouwen. Telkens voldoen zij weer aan het beeld wat reeds langer bekend is; vlees-eten tast de hersenen aan en ze zijn uitermate laf want ze praten moord op weerloze dieren goed. Ze schrijven over b12 en soja alsof ze er werkelijk alles van af denken te weten. Maar in hun lege kopjes is nog steeds niet doorgedrongen dat ook vlees eters getroffen kunnen worden door een b12 gebrek en dat de bio-industrie DE grote afnemer is van FOUTE soja (foute soja=ontbossing).
  En dan "slimme" b4rtje....hij heeft zowaar leren googlen in zijn schoolklasje..... Maar b4rtje toch... je moet wel luisteren naar de meester en juf he. Dat er blogs en onderzoeken bestaan die geproduceerd worden door de vlees-industrie bijvoorbeeld... Kortom een flut-onderzoekje dus. Niet echt slim van je bartje. Je blijft op niveau kleuterschool zitten met je inhoudsloze bijdragen. Niet dat we anders verwacht hadden uiteraard ! :)
  Maar blijf vooral je bijdragen hier posten hoor. Je voldoet namelijk precies aan het profiel van de domme vlees-promotor. :)

 • no-profile-image

  down under

  Hoor ik hier weer een paar lama's schijten? Herman noem die aanvullenede maatregelen dan eens bij naam! Verder wil ik opmerken dat ik spercie boontjes ook lekker vindt, maar zijn niet echt nodig. Volgens de redenering die jij er op loslaat kunnen die gene die er voor kiezen (lama's) dus net zo goed over gaan op een dieet van gras ;0) Veritas dura, sed veritas. De enige oplosing die men vanuit jullie standpunt door kan redeneren is: het decimeren van de mensheid!

 • no-profile-image

  wakker dier

  Gezien de loze reactie van ginkel is het niet alleen bewezen dat je van vegataries eten veel meer kans hebt op darmkanker, maar ook dat je hersenen aangetast worden. Ik heb werkelijk geen 1 goed agrument gehoort van dit wezen, alleen maar een hoop geblaat. Maar ja zonder kennis van zaken is het makkelijk roepen. Om 1 agrument van mijn kant te laten horen, er komen helemaal geen hormonen bij vleesproductie aan te pas. Gewoon gelogen door ginkel. Vorige jaren is er zeer intensief gecontoleerd op hormonen in de varkenssector en weet hoeveel er is gevonden, ginkeltje?? Nee natuurlijk weet je dat niet, je kunt niet nadenken en daarom geef ik je het antwoord maar even..... NIETS. Graag zou ik van jou dan ook willen weten waarop jij deze leugen baseert.

 • no-profile-image

  Gerard

  Juist,. aan het taal gebruik is te zien dat de voor en tegenstanders beide van kinderlijk niveau zijn.
  Niet echt iets om serieus te nemen.

 • no-profile-image

  r.v.

  sinds wanneer zit er in europees vlees groeihormoon???

  als men groeihormenen niet in het vlees wil moet men er voor zorgen dat landen als argentinie en brazilie geband worden van de markt!!

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Tocht verbazend dat alleen vegetariers weten hoe de wereld in elkaar steekt, meneertje van Ginkel. De ruim 90 % van de weleldbevolking die wel vlees eet zijn achterlijk natuurlijk. Geen vlees eten kan vitamine B12 tekort veroorzaken, dit tast voornamelijk de geestelijke vermogens aan. Gezien de bijdrage van de boeren haters is dit gegeven evident.
  In veevoer worden voornamelijk afvalproducten verwerkt die niet voor menselijke consumptie geschikt zijn, zoals sojaschroot. In meer dan de helft van de voedingsmiddelen in de supermarkt is soja verwerkt en dan bedoel ik niet vleesproducten.

 • no-profile-image

  B4rt

  Zozo Frank W. wat kan jij dat mooi verwoorden. Natuurlijk ben jij een vegatariër die niet veder kijkt dan de gemiddelde soyaboon. Wist je trouwens dat jullie vegatariërs de oorzaak zijn van het voedsel probleem. Omdat jullie zonodig op soyabonen moeten kauwen worden er wereldwijd bossen omgezet naar soyavelden. De dieren die daar leven sterven allemaal omdat er geen plek meer voor ze is... en dat allemaal omdat zulke mensen als jou Frankje W. denken dat ze goed bezig zijn. haha..

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.