Home

Achtergrond 331 x bekeken

'Schepen blijven voor Rotterdamse haven liggen'

Het aantal schepen dat buiten de Rotterdamse haven voor langere periode voor anker gaat, is in de afgelopen maanden explosief gestegen.

Gemiddeld wachten circa negentig schepen op ankerplaatsen 15 kilometer buiten de kust op gunstiger marktprijzen of meer werk.
Rijkshavenmeester Jaap Lems pleitte dinsdag daarom voor uitbreiding van het aantal ankerplaatsen. Hij heeft dat verzoek neergelegd bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Volgens hem krijgt het Havenbedrijf Rotterdam ook veel verzoeken van rederijen om hun schepen enkele maanden in de haven aan te meren.

"Daar gaan we zo weinig mogelijk op in. De weinig 'openbare' ligplaatsen houden we achter de hand, mocht er beslag worden gelegd op zeeschepen'', aldus Lems. Het aantal schepen dat de haven aandoet, is in de maanden januari en februari met ongeveer 10 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.