Home

Achtergrond 169 x bekeken

Ruim 13.000 kennismigranten naar Nederland

Ruim 13.000 buitenlanders zijn tot dusver via een speciale regeling voor hoogopgeleide migranten in Nederland aan de slag gegaan.

De meeste kenniswerkers komen uit India, gevolgd door de Verenigde Staten, China en Japan. De meesten zijn man en tussen de achttien en dertig jaar.

Dat blijkt uit het jongste overzicht dat directeur Peter Veld van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) vandaag heeft gepresenteerd. De regeling voor kennismigranten bestaat sinds oktober 2004. Tot en met juni vorig jaar mochten er 13.210 Nederland in. Ze werken in loondienst in de ICT-sector, de industrie, de handel en als wetenschapper. Uit de bevindingen blijkt volgens de IND dat kenniswerkers de Nederlandse economie versterken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.