Home

Achtergrond 158 x bekeken

Roche koopt Genentech voor 46,8 miljard dollar

Het Zwitserse farmacieconcern Roche neemt voor 46,8 miljard dollar (36,5 miljard euro) het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genentech volledig over.

Roche betaalt 95 dollar per aandeel in contanten voor Genentech, dat al voor 56 procent in handen is van Roche. Het gecombineerde concern draait een jaaromzet van circa 17 miljard dollar. De fusie moet leiden tot jaarlijkse kostenbesparingen van 750 tot 850 miljoen dollar.

Genentech wees twee eerdere overnamepogingen door Roche af. Vorige week vrijdag verhoogde Roche voor de derde maal zijn bod. Het bestuur van Genentech heeft ingestemd met de overname en raadt de aandeelhouders aan hetzelfde te doen.

Roche is onder meer producent van Tamiflu, dat wordt gezien als een van de effectiefste middelen tegen het vogelpestvirus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.