Home

Achtergrond 262 x bekeken

Residu-vrije glasgroente mogelijk in supermarkt

Versdirect.nl is in gesprek met zes supermarkten over de afzet van residu-vrij geteelde producten.

Mark Versluis van Versdirect.nl verwacht een concept voor vermarkting eind mei aan de supers voor te kunnen leggen. Volgens Versluis hebben afnemers kort na Fruit Logistica concrete interesse getoond in residu-vrij telen. Hoewel hij toch enigzins was verrast door de grote belangstelling, kan hij het wel verklaren. "We zijn met deze vorm van telen begonnen omdat onze klanten het liefst residu-vrije producten verkopen. Met deze producten hebben klanten het beste van twee werelden: de veiligheid van die aan biologische teelt wordt toegedicht en de kwaliteit van gangbare teelt."

In welke vorm de vermarkting precies wordt gegoten is nog onderwerp van studie. "We denken na over de uitstraling en positionering van de producten." Het liefst ziet Versluis dat de producten als merk in de schappen komen te liggen. "Dat is wel een wens. Als je naamloos in de schappen ligt is het lastiger om je te onderscheiden. Ik ben wel geneigd te zeggen niet zes verschillende merken in de markt te zetten."

Certificering

Het huidige teeltproject omvat negen producten, waaronder, paprika, komkommer, tomaat en aubergine. Versdirect breidde begin van dit jaar het areaal uit van 29 naar 50 hectare. Of dat voldoende is om de klanten te kunnen beleveren weet Versluis niet. "We hebben nog geen zicht op de vraag van de klanten." Uitbreiding dit jaar acht hij niet aannemelijk, omdat residu-vrij telen voor telers extra investeringen vergen. "Daarnaast zou je met nieuwe planten moeten beginnen, dus dat zie ik nu niet gebeuren."

Voor Versluis gaat het nog te ver om aan certificering van de producten te denken. "Dat moeten we nog uitkristalliseren." Telers van Versdirect.nl telen producten op gangbare manier, maar zonder gebruik van chemische middelen. Het is niet biologisch omdat niet in de volle grond wordt geteeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.