Home

Achtergrond 172 x bekeken 1 reactie

PvdA wil controle op kinderen psychiatrisch patiënt

Bij kinderen van ouders die psychiatrisch patiënt zijn, zou gekeken moeten worden of ze daar schade van ondervinden.

Dat vindt de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Problemen of afwezigheid van de ouders zouden de opvoeding van hun kinderen in de weg kunnen zitten.

De PvdA heeft daar vandaag vragen over gesteld aan het kabinet. Volgens recente cijfers van het Trimbos Instituut zijn er 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar die ouders hebben met psychiatrische klachten. Twee derde van die kinderen ondervindt problemen door de situatie van hun ouders. Van hen heeft de helft daar langere tijd last van.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    xx vv

    Of ze daar schade van ondervinden? Wat een vraag als je ook als P.v.d.A. kan weten dat hier rechters (zie geval S. geval R. en vele anderen) klakkeloos gezag hebben gegeven aan vele moeders met ernstige borderlinesyndroom. Gevolgen kinderen te lande desastreus. Vervreemding gepleegd door zulke moeders, als kenmerk al, en de ggz maar blijven verzwijgen? Dat noemen ze medeplichtigen aan kindermishandeling. En het in de hand werken ervan ook nog eens bij duizenden en dat blijkt al. Risicogroepen aanpakken met name die materie. GEEN gezag meer geven aan die lui en zeker niet zonder eigen vaders zetten wat veelal gebeurt nog steeds overigens. Eindelijk twee moeders veroordeeld. En dat terwijl ze weten en wisten dat duizenden moeders vervreemding plegen (ps.kindermishandeling), ook zonder stoornissen.
    Mepldplicht en rechters aanspreken Rouvoet en tweede kamer anders komt u er niet met de kinderrechten in dit land.
    Hoe halen jullie als tweede kamer met prima studie achter de hand het in het bolle hoofd om dit nog steeds niet aan te (willen) pakken?

Of registreer je om te kunnen reageren.