Home

Achtergrond 197 x bekeken

Prijzen Franse tomaten liggen

De Franse tomatenprijzen lagen afgelopen maand ongeveer een kwart boven het normale niveau voor deze tijd van het jaar.

Dat komt vooral doordat de groei door de hevige winter gemiddeld minstens twee weken achter ligt, meldt de agrarische infodienst Agreste.

Tomaten profiteren echter toch minder dan andere wintergroenten van het hoge prijsniveau, denkt Agreste. Bovendien laat de kwaliteit van heel wat producten te wensen over. De dienst meldt verder dat het areaal kastomaten dit jaar opnieuw daalt en wel met 2 procent naar 1.900 hectare. De productie onder glas wordt geschat op 540.000 ton, eveneens een terugloop met 2 procent.

Frankrijk heeft in dit jaar tot begin maart 483.865 ton tomaten ingevoerd en 181.191 ton kunnen exporteren. Van de invoer komt meer dan de helft uit Marokko en nog eens 141.282 ton uit Spanje. Ons land kon de Fransen gedurende deze periode 23.463 ton tomaten leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.