Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

'Politie werft veel te weinig vrouwen'

De politiekorpsen doen veel te weinig om meer vrouwen en allochtonen te werven.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (IOOV) binnenkort presenteert. Het rapport stelt dat de politiekorpsen slechts een derde van alle methoden om vrouwen en allochtonen aan te trekken, inzetten. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat de politie beter haar best moet doen voor meer diversiteit binnen de korpsen. Dat liet haar woordvoerster maandag weten in reactie op berichtgeving van NRC Handelsblad.

De bewindsvrouw bevestigde afgelopen weekeinde dat ze de benoeming van een korpschef in Dordrecht voorlopig aanhoudt, omdat ze vindt dat de politie Zuid-Holland Zuid zich meer kan inspannen om een vrouw of allochtoon te vinden voor de topfunctie. Ter Horst heeft met de korpsbeheerders afgesproken dat binnen vier jaar het aantal vrouwen op belangrijke posities in de politiekorpsen 25 procent bedraagt.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Gaatze

    Wat is dit nu weer voor onzin.. je wilt bij de politie of je wilt dit niet zo simpel is het. als er dan geen vrouwen of allochtonen zijn die bij de politie willen dan krijg je dit soort berichten

Of registreer je om te kunnen reageren.