Home

Achtergrond 156 x bekeken

Politie betaalt brigadier schadevergoeding

De politie Twente heeft een schikking getroffen met een brigadier die in 2005 werd vrijgesproken van vermeende meineed bij een getuigenis tijdens een rechtszitting.

Dat maakte de politie maandag bekend. De politie wil de brigadier van alle blaam zuiveren door hem een schadevergoeding te geven en de schikking openbaar te maken.

De schikking komt nu pas tot stand, omdat "er moeizame onderhandelingen zijn gevoerd tussen de politie en de brigadier over zijn genoegdoening'', aldus een woordvoerder.

Om een rechtzaak te voorkomen zijn uiteindelijk deze afspraken gemaakt. De brigadier eiste onder meer dat er ruchtbaarheid wordt gegeven aan de schikking, zodat hij weer normaal kan functioneren bij de politie.

In 2004 werd de politiemedewerker, destijds hoofdagent in Haaksbergen, gearresteerd op verdenking van meineed bij een civiele rechtzitting over de verkoop van een woning in Haaksbergen. De rechtbank sprak de man in 2005 vrij en onderzoek van de Rijksrecherche naar vermeend plichtsverzuim leverde niets op. De politie hief daarna de schorsing van de hoofdagent op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.