Home

Achtergrond 178 x bekeken

'Piloten hadden geen invloed op crashplaats'

De drie piloten van het Turkse toestel dat bij Schiphol is neergestort, hebben waarschijnlijk geen tijd meer gehad om de Boeing bewust in een weiland te laten neerkomen.

Die conclusie meldde voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vandaag. "Als je kijkt naar het verloop van de vlucht, dan is er denk ik geen discussie geweest over de vraag: waar kunnen we het vliegtuig neerzetten.'' Van Vollenhoven zei dat op een persconferentie waar hij de eerste resultaten van het onderzoek naar de crash presenteerde.

De overleden piloten werden vorige week als helden onthaald in Turkije. Diverse media hadden bericht dat ze ondanks de moeilijke omstandigheden een "gecontroleerde landing'' hebben gemaakt en daarmee levens hebben gespaard.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.