Home

Achtergrond 176 x bekeken

Passagiers crash komen samen voor herdenking

Ruim honderd passagiers, hun verwanten en vele hoogwaardigheidsbekleders komen vandaag samen om de ramp met het Turkse passagiersvliegtuig van vorige week te herdenken.

Na de officiële herdenking op Schiphol-Oost gaan zij naar de plek waar het vliegtuig van Turkish Airlines neerkwam.

Bij de ramp kwamen negen personen om, vijf Turken en vier Amerikanen. De ambassadeur van Turkije en de Amerikaanse zaakgelastigde zijn bij de herdenking aanwezig. Ook maken de Nederlandse ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie hun opwachting, evenals de burgemeesters van omliggende gemeenten, hulpverleners, mensen van de Schipholdirectie, politie, justitie en anderen.

De Boeing 737-800 stortte op 25 februari na een probleemloze vlucht neer in een akker, ongeveer een kilometer voor het zou landen op de Polderbaan van Schiphol. Waarschijnlijk is het ongeluk veroorzaakt door een defecte hoogtemeter waarop de bemanning niet direct reageerde

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.