Home

Achtergrond 229 x bekeken 4 reacties

PVV beraadt zich op verklaring

Het bestuur van het PVV beraadt zich momenteel op de vraag of het met een verklaring moet komen na publicaties over een geheime brief over het wachtgeld van zijn ex-voorzitter.

at verklaart de woordvoerster van het schap. "Het bestuur van het productschap wil transparant zijn en beraadt zich er op of het informatie moet toevoegen aan wat op de laatste vergadering naar buiten is gebracht", zegt ze. Mogelijk zou een verklaring morgen te verwachten zijn.

Publicaties in Boerderij en het AGD onthulden dat het PVV-bestuur vorig jaar zomer het wachtgeld voor de vertrekkende voorzitter Ramekers hadden geregeld in een formeel besluit van het dagelijks bestuur, met daarnaast aanvullende toezeggingen in een geheime brief, alleen ondertekend door vice-voorzitter Annechien ten Have. Deze brief heeft het productschap nooit naar buiten willen brengen, maar kwam desondanks terecht op de burelen van de twee media.

Ook voorzitter Hans Kamps van de Toezichtskamer van de SER adviseert fungerend voorzitter Ten Have met een verklaring te komen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  trala

  Tsja, ik denk dat iedereen wel eens boos wordt wanneer zijn of haar geld wordt afgepikt anne hehe:P

 • no-profile-image

  anne

  Beetje triest dat steeds dezelfde reageerders bakken vol bagger mogen storten over personen die ze waarschijnlijk niet eens persoonlijk kennen. Ik krijg hierbij ook de indruk dat het geregisseerde actie is.

  Ik praat het verhaal van PVV bepaald niet goed, integendeel. Ook ben ik het ermee eens dat productschappen snel moeten afgeschaft, terecht dus dat ook NVV ramekers kwijt wilde.

  Maar vind wel dat de discussie over personen zoals Ten Have binnen fatsoensnormen moet blijven.

 • no-profile-image

  boer

  De verklaring is heel simpel. LTO en VION wilden Ramekers kwijt en gaven hem een zeer royale oprotpremie van meer dan een half miljoen BOERENGELD. (ach dat ging toch van de grote hoop) Heel stiekem wisten ze best wel dat de heffingsbetalers (varkenshouders en hun gezinnen) dit niet pikte. Daarom moest dit allemaal in het geheim en geniep geregeld worden. Maw Annechien is gezwicht onder de druk van VION (lto) . Dit maakt annechien zeeeer onbetrouwbaar en bijna bij het crimenele af. HOE KUN JE ZOMAAR EEN GEHEIM DOKUMENT ONDERTEKENEN WAARIN STAAT DAT RAMEKERS EEN HALF MILJOEN BOERENGELD KRIJGT TERWIJL JE LEDEN GEEN BROOD HEBBEN OM TE ETEN. SCHANDE SCHANDE SCHANDE !!!!! Annechien, je moet gewoon opstappen en zelf dat geld maar betalen. Willy van Gemert had wel gelijk.....WITTE BOORDENCRIMINELEN DAAR BIJ HET PVV. Gelukkig was de echte belangenbehartigers voor varkenshouder DE NVV niet op de hoogte en zijn zij altijd TEGEN een vergoeding van Ramekers geweest van boerengeld. Annechiem SCHAAM je en hou de eer aan jezelf en vertrek, je bent volledig onbekwaam en onbetrouwbaar. Ga weg, hiervoor heb ik zelfs nog wel wat boerengeld voor over, ga weg en ga in een hoekje je DIEP DIEP schamen !!!!!!

 • no-profile-image

  ja ik ben

  Nou ja dan is hier meer geregiseerd dan ook bij lto is gebeurd. Ik vind dat annechiem compleet heeft gefaald met het ondertekenen van dat geheime dokument en hiervoor 100 % verantwoordelijk is, dus ook zelf maar dient te betalen. Het woord crimeneel is hier haast wel van toepassing, ze heeft stiekem geld uitgegeven wat niet van haar is. Ze moet afblijven van boerengeld, mits hiervoor volledig en openbare overeenstemmimg is binnen het PVV. De code van goed bestuur, waarvoor ze zelf heeft getekend, heeft ze volledig aan de laars gelapt met deze idiote actie. Ook zou ik wel eens een keer een verklaring willen van haar, want zowel in de pers als haar weblog houdt ze haar kaken stijf op elkaar en ze zal ook "vergeten" zijn om haar leden in te lichten. Maar ja dat zijn maar varkenshouders en die tellen niet meer mee in het lto.

Of registreer je om te kunnen reageren.