Home

Achtergrond 142 x bekeken

Organisaties willen duidelijke regels voor voeding

De Nederlandse Hartstichting en de Consumentenbond willen dat de overheid concrete maatregelen neemt rond voeding en voedingsrisico's.

Zelfregulering in de voedingsindustrie is niet de juiste weg om consumenten bewuster te laten omgaan met gezonde voeding. Dat schrijven beide instellingen in een open brief aan de Tweede Kamer, lieten ze vandaag weten. De Kamer spreekt maandag over de Voedingsnota waarmee de regering wil bereiken dat consumenten bewustere keuzes maken als het om voeding gaat. Volgens de Hartstichting leunt de nota te veel op zelfregulering en de eigen verantwoordelijkheid van de burger.

De stichting en de Consumentenbond zien liever concrete maatregelen, zoals informatie op de voorkant van verpakkingen, grenzen aan het vertonen van snoepreclames voor kinderen, het verplichte gebruik van vloeibare frituurvetten en het verplicht verminderen van zout in kant-en-klaarmaaltijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.