Home

Achtergrond 221 x bekeken 1 reactie

'Ook in oorlog water veilig stellen'

Drinkwater en sanitaire voorzieningen moeten ook in oorlogsgebieden veilig worden gesteld.

Bij een gewapend conflict storten meestal de aanvoer van drinkwater en de sanitaire en medische voorzieningen razendsnel in. Daar moet meer aandacht voor komen en meer aan worden gedaan, vindt Robert Mardini van het Rode Kruis.

De oproep staat in een verklaring van het Rode Kruis die zondag is verspreid aan de vooravond van het internationaal Wereld Water Forum in Istanbul.

Mardini beklemtoont dat het snel wegvallen van de voorzieningen, zoals te zien is in de strijd in Irak, in de Gazastrook, Sri lanka en Somalië, gauw tot ziektes leidt die nog meer mensenlevens kunnen vergen naast de strijd zelf.

Ongeveer een kwart van de 1,2 miljard mensen die geen directe toegang tot drinkwater hebben en 15 procent van de 2,6 miljard mensen die niet beschikken over sanitaire voorzieningen, wonen in oorlogszones.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    g

    ook voedsel,gezonheidszorg,electriciteit,gas,enz ,veiligstellen

Of registreer je om te kunnen reageren.