Home

Achtergrond 200 x bekeken 1 reactie

Onderzoekers verstoppen vaccin in yoghurt

Als het aan onderzoekers van de Northwestern University in Chicago ligt, worden vaccins in de toekomst niet langer via een pijnlijke injectie toegediend, maar als een smakelijke yoghurtdrank.

De onderzoekers hebben een vaccin ontwikkeld op basis van zogenoemde probiotica, zuivelbacteriën die van nature een heilzame werking hebben in de darmen.

Onderzoeker Mansour Mohamadzadeh van de Feinberg School of Medicine zegt dat de zuivelbacteriën eenmaal in de darm overgaan tot productie van het vaccin. Op die manier wordt de zure maag overgeslagen. Normaliter overleven vaccins de maag niet.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boerenverstand

    Dit is de oplossing want hiermee maak je gebruik van de natuurlijke afweer systeem.Met de spuit dan zit je zo in de bloedbaan.Dit geeft vaak de ent reakties.Nu nog voor de koeien voor IBR en blauwtong.Dan zijn spuitgasten ook overbodig.Snap nog niet waarom bij wet de boer zelf niet mag enten.Die kent zijn eigen vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.