Home

Achtergrond 503 x bekeken

Onderzoek naar uitstoot varkenshouderij Nederland

De Animal Sciences Group (ASG) besteedt komend jaar in verschillende onderzoeken aandacht aan de uitstoot van de Nederlandse varkenshouderij.

Dat blijkt uit subsidieverzoeken van de ASG aan het Productschap Vee en Vlees (PVV). In een eerste onderzoek worden mogelijkheden bekeken om de ammoniakemissie te verminderen zonder ingrijpende en dure stalaanpassingen. De onderzoekers zoeken naar een combinatie van maatregelen in combinatie met goedkope stalaanpassingen. Het project kost waarschijnlijk 88.112 en moet nog dit jaar afgerond worden.

Hierdoor biedt het onderzoek mogelijk perspectief voor varkenshouders die hun stallen voor 2013 aan moeten passen aan de nieuwe emissie-eisen. De ASG beoogt vooral bedrijven die niet willen uitbreiden, maar met de huidige bedrijfsvoering nog enkele jaren vooruit willen kunnen.

De onderzoekers van de ASG vragen daarnaast nog eens 7.500 euro voor een onderzoek naar de bijdrage van de sector aan de landelijke uitstoot van ammoniak en fijnstof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.