Home

Achtergrond 204 x bekeken

Obama zegt sorry voor grap over gehandicapten

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag zijn excuses aangeboden voor een grap die hij donderdag maakte in de talkshow van Jay Leno.

Hij zei dat hij net zo goed kon bowlen als deelnemers aan de Special Olympics, de spelen voor mensen met een verstandelijke handicap.

Obama belde Tim Shriver, voorzitter van de Special Olympics, na de uitzending om sorry te zeggen. Volgens Shriver was het niet de bedoeling van de president om de "bevolking te vernederen'' of mensen in verlegenheid te brengen. Ook een woordvoerder van het Witte Huis haastte zich te zeggen dat Obama geen gehandicapten had willen kwetsen en dat de Special Olympics een geweldig evenement is.

Obama heeft een bowlingbaan in het Witte Huis waar hij regelmatig oefent, zei hij tegen Jay Leno van The Tonight Show. Tijdens zijn presidentscampagne scoorde hij eens 37 van de driehonderd punten. Inmiddels heeft hij een keer 129 punten gehaald. Het was voor het eerst dat een zittende president van de VS in zo'n praatprogramma verscheen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.