Home

Achtergrond 218 x bekeken

Obama in actie tegen drugscriminelen

De Amerikaanse regering heeft dinsdag beloofd de binnenlandse vraag naar illegale drugs terug te dringen.

Voorts zijn er een reeks maatregelen bekendgemaakt om de smokkel tussen de VS en Mexico te bestrijden. Het gaat daarbij niet alleen om drugs die vanuit Mexico naar de VS gaan, maar ook om geld en wapens die van de VS naar Mexico worden gesmokkeld en in handen komen van steeds bruter optredende bendes.

De extra grensbewaking moet ook voorkomen dat de gewelddadige drugscriminaliteit zich over de grens heen in de VS verspreidt. President Barack Obama heeft de maatregelen dinsdag bekend laten maken. Het is vlak voor het tweedaagse bezoek van zijn minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, woensdag en donderdag aan Mexico.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.