Home

Achtergrond 184 x bekeken

Obama belooft steun aan getroffenen watersnood

De Amerikaanse president Barack Obama heeft alle noodzakelijke steun toegezegd aan de duizenden mensen in het middenwesten die in problemen zijn gekomen door het stijgen van het waterpeil van de Red River. In de staten North Dakota en Minnesota zijn ongeveer 3.500 mensen geëvacueerd.

Obama zei vandaag in zijn wekelijkse radiopraatje dat de regering in samenwerking met hulporganisaties en vrijwilligers haar uiterste best zal doen om hulp te bieden aan de mensen die door de wateroverlast worden getroffen. De Amerikaanse autoriteiten houden er rekening mee dat tienduizenden mensen dakloos worden.

Door het smelten van sneeuw is het waterpeil van de Red River in de afgelopen dagen fors gestegen. De autoriteiten achten het mogelijk dat het waterpeil stijgt tot ruim 13 meter, het hoogste peil in ruim een eeuw.

Onder meer bij de stad Fargo hebben inwoners dammen van zandzakken opgeworpen. Ondanks die inspanningen zijn al in verscheidene rivierdijken gaten geslagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.