Home

Achtergrond 151 x bekeken

Obama belooft actie tegen banenverlies

President Barack Obama heeft vandaag beloofd actie te ondernemen tegen het enorme banenverlies in de Verenigde Staten.

Zijn belofte volgde op de bekendmaking eerder op de dag dat in februari 651.000 banen verloren zijn gegaan in de VS.

"Vanmorgen hoorden we dat nog eens 651.000 banen verloren gingen door het hele land alleen al in de maand februari. Daarmee komt het totaal aantal verloren arbeidsplaatsen door de recessie op een verbazingwekkende 4,4 miljoen. Ik heb een verantwoordelijkheid te handelen en dat ben ik van plan te doen als Amerikaans president'', aldus Obama op een bijeenkomst met politiestudenten in Columbus, Ohio.

De werkloosheid in de VS steeg vorige maand naar 8,1 procent, het hoogste niveau in 25 jaar. Minister van Arbeid Hilda Solis zei "alles te zullen doen wat nodig is om de destructieve cyclus van banenverlies te breken''. De Amerikaanse regering wil de recessie met een pakket steunmaatregelen van ongeveer 785 miljard dollar bestrijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.