Home

Achtergrond 230 x bekeken

Monsanto wil opbrengst mais, soja en katoen verdubbelen

Monsanto wil de opbrengst van mais, sojabonen en katoen in 2030 verdubbeld zien.

Volgens het concern kan de dan 8,3 miljard zielen tellende wereldbevolking alleen met biotechnologie worden gevoed. De markt voor zaaigoed blijft volgens Monsanto stabiel.

Om het ambitieuze doel te bereiken zette de Amerikaanse onderneming een gezamenlijk onderzoeksplatform op met de Duitse chemiereus BASF. Het beschikbare onderzoeksbudget bedraagt 1,2 miljard euro. BASF is één van de voorvechters van genetische modificatie in Europa.

Een deel van het fundamentele onderzoek wordt uitbesteed bij academische instellingen. South Dakota State University krijgt bijvoorbeeld 1 miljoen dollar om onderzoek naar veredeling te doen. Het geld wordt over 5 jaar uitgesmeerd.

Op de Reuters Food & Agriculture Summit in Chicago maakte Monsanto bekend nauwelijks teruglopende verkopen te zien. Boeren zouden toenemend bereid zijn zaaigoed met meerwaarde te kopen. Zo’n 70 procent van het in de VS verkochte maiszaad betreft de duurste variant.

Of registreer je om te kunnen reageren.