Home

Achtergrond 149 x bekeken 1 reactie

Minister kritisch over kosten woningcorporaties

De Tweede Kamer heeft terecht grote zorgen over de sterk gestegen bedrijfskosten van woningcorporaties.

Dat heeft minister Eberhard van der Laan voor Wonen en Wijken dinsdag gezegd. De bedrijfskosten zijn van 2002 tot en met 2007 met bijna een derde toegenomen tot 1,25 miljard euro. In die periode bedroeg de totale inflatie in Nederland slechts 8 procent. Onder de kosten vallen onder andere de salarissen.

Van der Laan gaat alle corporaties vriendelijk doch dringend vragen waar de gestegen uitgaven voor gebruikt zijn. Ook de Tweede Kamer is kritisch. Zo wil Kamerlid Staf Depla (PvdA) een onderzoek naar de gestegen kosten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ook bonussen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.