Home

Achtergrond 148 x bekeken

Minder vleesimport Rusland door dalende consumptie

De Russische consumptie van rood vlees zal in het komende jaar met 20 procent afnemen.

De import van vlees zal daardoor ook dalen, voorspelt Sergei Yushin, voorzitter van de Russische brancheorganisatie voor de vleessector.
Door de economische crisis eten consumenten in Rusland minder rood vlees en meer pluimveevlees. Bovendien wordt in producten als worst meer slachtafval gebruikt om de producten goedkoper te maken.

Yushin verwacht dat de verschuiving van de vraag ten goede komt van de Russische pluimveehouders. "Maar als daardoor de prijzen van pluimveevlees gaan stijgen, zullen sommige consumenten overgaan op producten zonder vlees", verwacht Yushin.
De import van vlees zal waarschijnlijk afnemen in dit jaar, ook omdat importquota voor pluimvee- en varkensvlees naar beneden zijn bijgesteld.

Ondanks de crisis denkt Yushin echter wel dat er meer rundvlees ingevoerd moet worden. De rundveestapel in Rusland krimpt snel en Yushin verwacht dat de quota met 20 tot 25 procent verhoogd kunnen worden. "We moeten de quota voorlopig wel behouden omdat we niet met andere landen kunnen concurreren."

Of registreer je om te kunnen reageren.