Home

Achtergrond 196 x bekeken 1 reactie

'Miljoenen weggegooid bij waterprojecten Afrika'

Honderden miljoenen euro's zijn verspild in lokale waterprojecten in Afrika omdat donoren en hulporganisaties die ze hielpen opzetten, geen onderhoud plegen.

Dat zou blijken uit een vrijdag naar buiten gebracht rapport van het in Londen gevestigde Internationale Instituut voor Milieu en Ontwikkeling. Volgens het onderzoeksinstituut zijn 50.000 waterbronnen in Afrika verlaten, wat neerkomt op een verlies van 155 tot 265 miljoen euro. "Het is niet genoeg om een gat te boren en weg te lopen. Waterprojecten hebben langdurig onderhoud nodig'', aldus een onderzoeker.

Volgens het hoofd van de katholieke hulporganisatie Caritas is het onmogelijk om te garanderen dat alle waterpunten die de organisatie opzet, blijven functioneren. Het IIED-rapport werd gepubliceerd tijdens het Wereld Water Forum in het Turkse Istanbul. Regeringsvertegenwoordigers en wetenschappers overleggen daar over waterbeleid.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    veel ontwikkelingshulp is weggegooid geld

Of registreer je om te kunnen reageren.