Home

Achtergrond 344 x bekeken 4 reacties

Milieudefensie schort acties tegen Albert Heijn op

Milieudefensie schort haar acties tegen Albert Heijn tot 24 april op. De aangekondigde campagnes bij AH-filialen in Zwolle, Utrecht, Den Haag en Leiden gaan niet door.

Milieudefensie voerde actie om het gebruik van soja in veevoer terug te dringen. In eerste instantie dreigde AH met juridische stappen, maar later besloot het bedrijf in gesprek te gaan met Milieudefensie. Die gesprekken gaan de goede kant op, aldus Milieudefensie.

Volgens campagneleider Wouter van Eck ging het in de eerste plaats over een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, ofwel minder vlees en meer vleesvervangers in de winkel. In de tweede plaats over in Europa geteeld veevoer en tot slot over steekhoudende duurzaamheidscriteria voor de resterende soja.

Voor het in Europa geteelde veevoer zou een herkenbare keten moeten worden opgezet, zo geeft Van Eck aan.
Milieudefensie zelf gaf deze week op internet aan voorstander te zijn van herinvoering van diermeel in varkens- en pluimveevoer. Diermeel zou een deel van het soja-eiwit kunnen vervangen.

Albert Heijn wil nog niet inhoudelijk op de gesprekken ingaan. ”Wij doen dat pas als de gesprekken zijn afgerond”, aldus de woordvoerder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Benny Wijs

  "Volgens campagneleider Wouter van Eck ging het in de eerste plaats over een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten, ofwel minder vlees en meer vleesvervangers in de winkel."

  Oftewel meer soya, raap en palmolie verwerken in de producten.
  Dus kan er in Brazilie weer enkele honderden hectares bos plat.
  En dan maar weer de schuld geven aan de landbouw die de restproducten ervan verwerkt.

 • no-profile-image

  melk

  Kan de kkm er af is niet meer nodig. Of word dat met deze melkprijs betaald.

 • no-profile-image

  boer

  Toch nog een goed punt van deze terroristen, herinvoer van diermeel. Niet alleen goed voor het miliue maar helemaal voor de weerstand van onze dieren. De varkens zijn nu vegataries en dat gaat nooit goed dus.

 • no-profile-image

  klijn

  Schort die subsidie voor milieu defensie op en stuur die gasten naar Rusland , daar is genoeg te doen voor ze, dat lijkt me een heel goed plan. Je hebt er alleen maar last van zijn we weer een aantal dwarsliggers kwijt

Of registreer je om te kunnen reageren.