Home

Achtergrond 228 x bekeken 5 reacties

Mensen hielden 5.500 jaar geleden al paarden

Mensen gebruikten 5.500 jaar geleden al paarden voor transport, melk en vlees. Dat is duizend jaar eerder dan tot nog toe werd gedacht.

Dat hebben onderzoekers van de Britse Universiteit van Exeter gisteren laten weten. Een team van archeologen ontdekte in Kazachstan bewijs van het vroege huiselijk gebruik van paarden. "De mensen aten ze, ze reden paard en ze melkten de dieren. Dat suggereert dat de dieren zo vroeg al getemd werden'', aldus onderzoeksleider Alan Outram.

De tanden en botten die de onderzoekers vonden hebben ze vergeleken met die van wilde paarden. De gevonden tanden hadden onder meer bitschade, wat erop duidt dat de dieren al bereden werden. Ook werden in oude potten resten van paardenmelk gevonden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  Het is een schande. En ik maar denken dat mensen van toen alleen maar tofu aten,en kleren droegen van katoen en polyester.

 • no-profile-image

  Mens

  En voor het gebruik van de paarden reden ze met dinosaurussen. En die zijn er nu niet meer vanwege het antibioticum gebruik van toen. De ziekten onder de dinosaurussen noopten de mens om deze te gebruiken. Daar de paarden geen ziekten kenden en ook beschikbaar bleken voor domesticatie is het zo gekomen. De dinosaurussen zijn toen uitgestorven omdat de mens het land gingen gebruiken voor de teelt van andere gewassen voor de voeding van de paarden en runderen, kippen en varkens. De voor de voeding van de mens afhankelijke dinosaurussen zijn toen van de honger omgekomen. Ja door de verdringing en overheersing is de plantenwereld drastisch veranderd op de wereld. Het voor de dino's geschikte plantaardige voedsel is toen verdwenen. Ja, uitgestorven kun je ook zeggen.

 • no-profile-image

  gert

  ook al kamelen

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Freek het verschil met nu is toen wisten ze niets van polyester, zelfs het woord niet. Aan het paardrijden en paardenmelk drinken is er niets verandert, gebeurt nog steeds, denk maar aan de olympische spelen, daar worden paarden misbruikt ten ere van de mens om een plak te halen. En daar wordt nog voor betaald en geklapt ook.

 • no-profile-image

  lekker

  Ik ben blij met mn trekkertje, die paarden kunnen me gestolen worden

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.