Home

Achtergrond 185 x bekeken

Meldpunt voor klagende stagiaires

Jongerenorganisaties beginnen vandaag een meldpunt waar stagiaires hun klachten kwijt kunnen.

Klagers kunnen de meldlijn bereiken via het internet en per telefoon. CNV Jongeren, de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) hebben het plan opgevat voor het meldpunt.

Aanleiding zijn vragen die de initiatiefnemers geregeld krijgen over zaken die niet helemaal in de haak zijn op de stageplek. Het gaat dan over klachten over tegenvallend werk, slechte begeleiding door het opleidingsinstituut en de werkgever. De initiatiefnemers willen met de Meldlijn Stageklachten meer duidelijkheid krijgen over de problemen waarmee stagiaires te maken krijgen.

"Een stage zonder goede stagebegeleider is bij voorbaat kansloos, maar het komt helaas nog regelmatig voor'', aldus de voorzitters van de organisaties. Uit een onderzoek door Stageplaza.nl bleek vorig jaar dat ruim 80 procent van de studenten vindt dat hun kwaliteiten worden onderschat door de werkgevers, 20 procent betere werk wil en dat 11 procent werkt zonder stagecontract. Ook slechte begeleiding vanuit scholen komt geregeld voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.