Home

Achtergrond 191 x bekeken

Meer jongeren stellen hun vragen aan jongerenloket

Steeds meer jongeren weten de weg te vinden naar het gemeentelijk jongerenloket.

Door de crisis worden veel tijdelijke contracten van jongeren niet verlengd waardoor zij met vragen over werk, uitkering en opleiding naar het loket stappen, aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht. Ook in Den Haag, Rotterdam en Nijmegen is de laatste maanden een toename te zien van het aantal jongeren dat van de dienst gebruikt maakt. Dat blijkt uit een rondgang langs de loketten.

Bij de jongerenloketten kunnen jongeren tot 27 jaar terecht met allerlei vragen. Werk en opleiding staan centraal, maar ook op vragen over huisvesting en schulden zoeken medewerkers van het loket een passend antwoord. "In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal bezoekjes opgelopen van 275 naar 375 per maand'', zegt de woordvoerder van de gemeente Utrecht. In Nijmegen is het aantal zelfs verdubbeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.