Home

Achtergrond 180 x bekeken

'MEI-regeling aardwarmte straft voorlopers tuinbouw'

De huidige MEI-regeling met subsidie voor aardwarmteprojecten bestraft voorlopers.

Dat zegt CDA-Tweede Kamerlid Jan Mastwijk.Hij zet vraagtekens bij de be­oordeling van de aanvragen. De beoordeling door Dienst Regelin­gen zorgt ervoor dat bedrijven die al veel investeerden in zaken als schermen of WKK minder kans maken op toekenning. ”De milieu­winst bij bedrijven die deze inves­teringen niet hebben gedaan, zorgt juist voor een grotere kans op subsidie uit de MEI-regeling.”

Mastwijk heeft de vaste Kamer­commissie vragen gesteld na sig­nalen van meerdere telers met af­wijzingen. De gemeente Lansingerland is blij met de Kamervragen. De ge­meente vindt het teleurstellend dat van de acht aanvragen uit de gemeente, er slechts eentje subsi­die kreeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.