Home

Achtergrond 196 x bekeken

Luchtmachthelikopters oefenen boven Bergsche Maas

Transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht mogen vanaf maandag boven delen van de Bergsche Maas oefenen in brandbestrijding.

Rijkswaterstaat heeft een permanente vergunning verleend om op drie locaties water te scheppen. Dat heeft het ministerie van Defensie zondag bekendgemaakt. De Bergsche Maas werd in 1904 gegraven en voert het water van de Maas tussen het Gelderse dorp Well en het Noord-Brabantse Geertruidenberg naar de Amer en het Hollands Diep. De Cougar- en Chinook-helikopters mogen alleen bij daglicht en bij meer dan één kilometer zicht water scheppen.

De bemanningen van de helikopters hebben die training nodig om zowel in het binnen- als buitenland te helpen in de strijd tegen bosbranden. De helikopters zijn gestationeerd op de vliegbasis Gilze-Rijen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.