Home

Achtergrond 261 x bekeken 2 reacties

Liefde voor koeien gaat door de maag

Koeien in een weiland staan voor mensen gelijk aan een pittoresk, rustgevend tafereel met een hoge aaibaarheidsfactor.

Maar wellicht zien mensen zonder het te weten een stapel biefstukken in het gras staan. Volgens de mechanismen achter onze dierenliefde zouden we koeien wel eens simpelweg als prooidieren - en dus een lekker hapje - kunnen zien.

De Wageningse wetenschapper Maarten Jacobs onderzoekt de emoties die dieren bij mensen losmaken. Dierenliefde is op verschillende manieren te verklaren. Sommige dieren wekken door hun uiterlijk en gedrag zorggevoelens op bij veel mensen. De aandoenlijke en zeldzame pandabeer is daarvan een voorbeeld. Een makke koe vinden we vrijwel zeker lief, omdat we die onbewust als voedsel zien, aldus Jacobs van de Wageningen Universiteit.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kijk

    Raar volk dus die vegetariers en veganisten haha:P

  • no-profile-image

    koe

    t komt er dus op neer dat vega's niet van dieren houden

Of registreer je om te kunnen reageren.