Home

Achtergrond 156 x bekeken

LTO Noord draagt bij aan steunpunt Natura 2000

Om de positie van de land- en tuinbouwbedrijven in de omgeving van Natura 2000-gebie­den zo goed mogelijk te verdedi­gen, investeert LTO Noord de ko­mende drie jaar in een nieuw steunpunt Natura 2000.

De orga­nisatie reserveert in totaal bijna 750.000 euro om in de beheers­plannen die de komende jaren worden opgesteld, de ruimte om te ondernemen te behouden.

Bedrijfsontwikkeling moet vol­gens LTO Noord-voorzitter Tam­mo Beishuizen gestimuleerd wor­den in plaats van duizenden be­drijven ’aan de ketting’ te leggen met administratieve procedures en natuurclaims. In het kader van aanvalsplannen tegen de econo­mische crisis, is het volgens hem logisch om ook te kijken naar ge­volgen van ruimtelijk ordenings­beleid en Natura 2000-gebieden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.